Felejthetetlen beszélgetések, a legcsillagosabb égbolt alatt, mesés napfelkelték, testet és lelket megmozgató séta a Szársomlyóra, a levendula bokrok semmihez sem hasonlítható varázsa, és természetesen munka a szőlőben és a pincében – mindezt jelenti számunkra a villányi borvidék.

Különleges adottságainak köszönhetően ez a borvidék hazánk legjobb vörösborszőlő termő területe, nem mellesleg szerintünk itt kóstolhatók a világ legszebb cabernet franc borai.

A szőlőtermesztés és a borkészítés családunkban több generációs hagyomány, igazi örömforrás. Egy szenvedély, melyet szerettünk volna tovább adni. Így született meg a Lavici Borházak ötlete.

A jelenleg 1,5 hektáros villányi birtok borai 2012 óta érhetőek el a hazai vásárlók számára éttermekben, rendezvényeken, független borkereskedésekben, és most már közvetlenül a honlapon keresztül is.

A Borház napi ügyeiért a legfiatalabb családtag, Németh László felel.

Hasonlóan eredeti szakmámhoz, az építészethez és ingatlan-fejlesztéshez, az alkotó munka izgalmai csábítottak erre a területre. A szőlő és a bor komplex rejtelmei, természetközelsége vonzott igazán. Az egyes munkafolyamatok megtanulása, az évjáratok és egyes szőlőfajták sajátos jegyeinek megértése, és a tapasztalatok felhasználása jelentik a folyamatos és örömteli szenvedélyt számomra. A Lavici borok készítése során kíméletes munkavégzéssel, letisztult borokat szeretnénk készíteni, hogy azok minden cseppje egy korty öröm, egy korty igazi Villány legyen!

Kontakt

Hangolódjon Villányra nálunk!
Szeretettel várjuk a Lavici Borház panorámás teraszán, ahol megkóstolhatja aktuális vörösbor és rosé tételeinket. Előzetes bejelentkezés a +36 70 330 9037 számon vagy a lavicibor@gmail.com e-mail címen.

Aktualitások